RAC Ensemble: 5 jarig jubileum!

RAC heeft ook een RAC Ensemble. We bestaan dit jaar 5 jaar en omdat niet iedereen weet van ons bestaan, licht ik het hier graag een keer even toe! We zijn ruim 5 jaar geleden begonnen met zijn vijven: Marja Oldemenger, Heleen Rosenboom, Thea Boer, Willy Holleman en Wim Jansen. We begonnen met kerstoptredens omdat het  amusementsorkest daarmee stopte en van het één kwam het ander. Kort daarna stopte Wim en ben ik (Nel van Elst) er bij gekomen. Lia van den Eertwegh heeft ook nog een paar jaar mee gedaan. Thea is ongeveer een half jaar geleden gestopt, dus we zijn nu met zijn vieren over.

Wij spelen musettes, walsjes, meezingliedjes, tango’s, kinderliedjes: kort-
om voor ieder wat wils! We beginnen altijd met de Woutwals die is gemaakt door de oprichter van RAC: Wouter Roseboom en daarna spelen we wisselende muziek. Afhankelijk van de wensen van het publiek: daar spelen we op in. Oefenen doen we bij elkaar thuis en meestal zo’n 4 à 5 keer voor een optreden. Dat is altijd gezellig met koffie, thee en wat lekkers er bij. We lachen heel wat af. Optredens zijn er zo ongeveer 2 à 3 keer per jaar.

Ons voorlaatste optreden was 19 april dit jaar op vakantiepark Ruwinkel in Scherpenzeel voor een groep verstandelijk gehandicapten die vakantie vierden in een bungalow. Nou, enthousiaster publiek kun je niet krijgen: ze genoten met volle teugen, zongen mee en dansten en juichten! We mochten vooral niet van het programma afwijken, want ze hiel-
den precies bij wat er gespeeld werd. 28 mei speelden we voor ouderen die de Vierdaagse hadden gelopen, bij het Huis in de Wei, ook in Scherpenzeel. Bij de binnenkomst werden ze onthaald met accordeonmuziek. Het is inmiddels een traditie geworden: we worden elk jaar terug gevraagd al 5 jaar op rij. Bewoners vragen er ook om: “komt de accordeon-
muziek weer?”.

Ook voor de peutertjes uit de peutercrèche die meelopen of zitten in een grote kar, spelen we wat leuke kinderliedjes. En dan ons volgende optreden: 6 september weer op vakantiepark Ruwinkel voor een groep verstandelijk gehandicapten. Daarna is het afwachten wat er verder op ons pad komt!

Nel van Elst