Orkesten

Bij RAC kun je spelen in verschillende orkesten. In een accordeonorkest speel je alleen op de toetsen of knoppen die rechts zitten. De basknoppen links worden niet of nauwelijks gebruikt, want in een orkest wordt de baspartij gespeeld met een speciale basaccordeon die alleen toetsen aan de rechterkant heeft. De basaccordeon is het eigendom van RAC. In het menu, kun je meer informatie vinden over de verschillende orkesten en het ensemble.

Alle orkesten treden een aantal keer per jaar op. In het najaar vindt het jaarlijkse verenigingsconcert plaats. Hier doen alle orkesten aan mee.

Nieuwe leden van harte welkom
In alle orkesten zijn nieuwe accordeonisten van harte welkom. Daarnaast zijn alle orkesten opzoek naar een slagwerker en het Amusementsorkest ook naar een gitarist.

Uiteraard is het mogelijk om een keer te komen kijken bij de repetities of mee spelen in een van de orkesten om te zien of het iets voor je is. Je kunt hiervoor contact opnemen met het bestuur via bestuur@racbennekom.nl.

Een optreden van één van de orkesten boeken?
Het Amusementsorkest treedt met regelmaat op voor cliënten van zorgcentra en bij andere gelegenheden. Het Amusementsorkest speelt voornamelijk vrolijke, gezellige en herkenbare muziek. De orkestleden bezorgen u graag een plezierige avond! Wilt u dit orkest boeken? Dit kan door contact op te nemen met Jan Oudenes via bestuur@racbennekom.nl of bel met 06-28 79 97 05.

Ook het A- en B-orkest zijn te boeken voor optredens. Zij hebben een ander repertoire dan het Amusmentsorkest. Tijdens hun optredens kunt u genieten van wereldmuziek, zoals tango’s en klezmers, van klassieke muziek van bekende componisten als Bach en Händel, maar ook van film- en musicalmuziek. Wilt u een van deze orkesten boeken? Dan kunt contact opnemen met het bestuur van RAC via bestuur@racbennekom.nl of bellen met 06-18 13 93 03.