A-orkest

Het A-orkest behoort tot accordeonorkesten van het hoogste niveau in Nederland. In 1994 was het het eerste en enige orkest dat promoveerde naar de Superieure Divisie, het hoogst haalbare voor een accordeonorkest. En nog steeds komt het A-orkest van RAC als een van de weinige orkesten uit in deze klasse.

Het A-orkest orkest treedt regelmatig op in de regio en om de aantal jaren reist het orkest samen met een aantal leden van het B-orkest af naar Innsbrück, Oostenrijk, waar het grootste accordeonfestival ter wereld plaatsvindt.

Repetitie
dinsdag 20.15 – 22.00 in De Brink, Krulweg, Bennekom

Dirigent
Het A-orkest speelt onder leiding van Tim Fletcher.

Lid worden
In alle orkesten zijn nieuwe accordeonisten van harte welkom. Daarnaast zijn alle orkesten opzoek naar een slagwerker. Uiteraard is het mogelijk om een keer te komen kijken bij de repetities of mee spelen in een van de orkesten om te zien of het iets voor je is.

Neem contact op met Peter van Beveren (06-18139303) of mail naar bestuur@racbennekom.nl en bespreek de mogelijkheden.

Orkest boeken
Het A-orkest is in te huren voor bijzondere gelegenheden. De kosten voor een optreden worden per optreden bepaald. Neem hiervoor contact op met Peter van Beveren (06-18139303) of mail naar bestuur@racbennekom.nl

Accordeon festival Ede
In 2017 nam het A-orkest deel aan het accordeonfestival in Ede. Hieronder kunt u enkele stukken beluisteren.

Drei Impressionen

Ouverture for Woodwinds

Italian Baroque Suite II

Cd A-orkest
Op 18 november 2006 – de dag waarop RAC vierde dat het vijftig jaar bestond – werd de eerste cd van het A-orkest gepresenteerd. Het is een prachtige cd geworden waarop vier stukken van Gerhard Mohr te horen zijn.

Dirigent Tim Fletcher over zijn keuze voor Mohr: “De stukken op deze cd componeerde Mohr tussen 1954 en 1961 voor Akkordeon Orchester Wiesbaden Dietmar Walther. Deze kwamen tot stand dankzij de vriendschap tussen de dirigent Dietmar Walther en de componist Gerhard Mohr. De composities van Mohr behoren tot de beste stukken ooit voor accordeonorkest geschreven. Jammer dat deze stukken veel te weinig op het programma staan van Nederlandse accordeonorkesten. Ze worden vaak gezien als muziek uit de oude doos en men speelt liever muziek van deze tijd. Ik vraag mij af waarom. De meeste muziek die tegenwoordig voor accordeonorkesten wordt geschreven heeft lang niet deze kwaliteit. De muziek van Bach en Beethoven is véél ouder en wordt toch ook nog dagelijks gespeeld?”

U kunt deze cd voor €5,- bestellen door een e-mail te sturen naar bestuur@racbennekom.nl.

cd-hoes_A-orkest