Dirigenten

Tim Fletcher  – dirigent A- en B-orkest

Het A- en B-orkest staan onder leiding van Tim Fletcher. Tim is sinds najaar 2002 dirigent bij RAC. Naast het toporkest van RAC dirigeert hij bij nog een aantal Nederlandse topaccordeonorkesten, waaronder het Nationaal Symfonisch Accordeon Orkest. Met dit orkest neemt hij ook deel aan nationale en internationale concoursen.

Tim heeft gestudeerd aan het Rotterdams conservatorium bij Miny Dekkers en hij heeft dirigeerlessen gehad van onder anderen Jac Willems, Arie van Beek en Alex Schillings. Tijdens zijn studie heeft hij masterclasses gevolgd in Kopenhagen, Graz, Rotterdam en Berlijn bij vooraanstaande accordeonisten. Tim Fletcher geeft accordeonles op diverse muziekscholen, dirigeert, arrangeert en componeert o.a. voor het Piazzo Ensemble. Hij bespeelt de bandoneon en de accordeon, onder meer in het Accordeon-ensemble D’acht en in het Piazzo Ensemble waar hij ook een speciale zogenaamde Babla bandoneon (chromatisch gelijktonig) bespeelt.

tim_fletcher

Kees Hoevers – dirigent Amusementsorkest

Het Amusementsorkest staat al meer dan een kwarteeuw onder de bezielende leiding van Kees Hoevers. Kees richtte in september 1986 bij RAC het Amusementsorkest op en is tot op de dag van vandaag dirigent van dit orkest. Hij heeft accordeonlessen gehad van Ab Noordenbos en heeft later het dirigeren als hobby ontwikkeld. Kees is als speler in een accordeonorkest begonnen bij EDAV in Dieren en zat in het schoolorkest van de muziekschool in Doetinchem. Hij begon ruim 25 jaar geleden als speler bij het A-orkest van RAC waar hij in 1992 stopte om zich geheel te wijden aan zijn dirigentschap van het Amusementsorkest. Naast de vele optredens met dit orkest heeft hij nog tijd voor zijn band Armoede waar hij keyboard speelt.

Kees_in_actie