Jubileumconcert RAC 60 jaar: wat een feest!

Na maanden van repeteren en voorbereidingen was het dan eindelijk zover: het jubileumconcert op 5 november jl. De commissie, bestaande uit Ellen, Nel, Siebren en Peter (af en toe aangevuld met dirigenten en bestuursleden) had er in ieder geval veel zin in.

RAC 60 jaar
RAC 60 jaar

In het OBK gebouw in Bennekom werden we gastvrij ontvangen door de vrijwilligers van OBK. De grote zaal was nog wel wat kaal, maar deze werd in snel tempo omgetoverd tot een feestelijke concertzaal. Het jubileum leek het bestuur een mooie gelegenheid voor het maken van nieuwe foto’s van alle orkesten. Deze foto’s zijn inmiddels elders op deze website te bekijken.

Te grote zaal of…
Na de fotosessie was het tijd om een hapje te gaan eten zodat alle orkesten voor aanvang van het concert nog konden inspelen. Met goed gevulde magen konden we daarna inspelen. De tijdsplanning was wat aan de krappe kant, maar zoals altijd waren we op tijd klaar voor het concert. De commissie had haar twijfels of de zaal niet te groot zou zijn, maar om 10 voor half 8 moesten we een extra rij stoelen neerzetten. Wat fijn, zoveel bezoekers die genoten van het concert!

Voor de pauze
Om half 8 begon het concert. Presentatrice Joyce (bekend van NSAO) leidde ons vol enthousiasme door de eerste helft van het concert voor de pauze. Het amusementsorkest en het B-orkest speelden onder andere de Amsterdamse medley, the Rose, Phantom of the Opera en een medley van stukken van Ennio Morricone.

Dank aan de lokale ondernemers
In de pauze was het natuurlijk weer tijd voor de traditionele loterij. Nel heeft haar uiterste best gedaan om van lokale ondernemers prijzen gesponsord te krijgen. Dit resulteerde in een goed gevulde prijzentafel. Als ik het goed heb begrepen zijn alle lootjes verkocht! Dat is nog nooit eerder gebeurd.

Na de pauze
Na de pauze speelde het A-orkest onder andere Danse Macabre en Fantasy variations. Zij sloten hun deel van het programma af met Wonky Tonky. De bestelde ballonnen tijdens het slotaccoord kwamen iets later dan gepland, maar de pret was er niet minder om. Met alle ballonnen verspreid door de zaal namen alle leden plaats om het slotstuk Hoe-RA(C) te spelen.

60 jaar RAC is feest!
Voor het jubileum heeft Tim namelijk het stuk Hoe-RA(C) gearrangeerd. Dit bestond uit een aaneenschakeling van stukken die RAC ooit heeft gespeeld. Leden konden voor de zomer hun favoriete stukken doorgeven aan Tim, die daar vervolgens een selectie uit heeft gemaakt. Wat een feest om hier mee gezamenlijk af te sluiten. 60 jaar RAC was en is een feest!

Dank aan een ieder die heeft bijgedragen aan het jubileumconcert en dank aan alle bezoekers die aanwezig waren bij het concert. Wij hebben genoten, u hopelijk ook!

Namens de jubileumconcertcommissie,
Peter van Beveren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *