In Memoriam Nel Franssen

Op 29 december 2017 overleed Nel Franssen, erelid van RAC. Bij haar uitvaart in januari waren vele leden en oud-leden van RAC aanwezig. Ook heeft een aantal leden van het A-orkest een stuk van Piazzolla gespeeld en heeft Rian vlak daarvoor een aantal woorden aan de aanwezigen gericht.

Geachte familie en vrienden van Nel, geachte aanwezigen,

Mijn naam is Rian van de Vooren en ik speel in het A-orkest bij Accordeonvereniging RAC Bennekom. Nel is bijna 50 jaar lid geweest van onze vereniging, waarvan 44 jaar spelend lid. In 2014 stopte zij bij ons en hebben wij haar voor haar leven, niet voor niets uiteraard, tot Erelid benoemd. Zij heeft in al die jaren namelijk met veel liefde en plezier bij RAC gespeeld en zich vaak en veel ingezet voor de vereniging.

Haar liefde voor muziek en accordeon was groot en zoals Boukje die hier ook al klaar zit mij aanvulde: ‘Nel was trouw. Door weer en wind, ze was er altijd! En ze was een heel goede muzikant met veel muzikaliteit. Een mooi mens!’ Velen van ons viel dan ook meteen de muzieksleutel op die u als familie op haar rouwkaart hebt gezet, zo passend bij hoe wij haar hebben gekend.

Nel heeft altijd bij het A-orkest gespeeld, maar bij tijd en wijle viel ze ook in bij een van de andere orkesten. Ook daarin was zij er altijd als het nodig was, net als tijdens de Opstapcursus. Deze heeft zij ook een tijdje verzorgd. Manninne, die hier vandaag ook speelt, heeft deze zelfs nog bij haar gevolgd, evenals vele anderen.

Ik ga hier geen lang verhaal houden met de vele herinneringen die ik en anderen aan Nel hebben, want het belangrijkste dat ons  verbond was muziek. Daarom ziet u hier naast mij enkele leden van ons A-orkest die allemaal nog samen met haar hebben gespeeld. Zij spelen zo voor u, maar eigenlijk voor Nel het stuk Chiquilin de Bachin van Astor Piazzolla.

Een laatste muzikaal eerbetoon, een laatste dank, een laatste groet aan Nel.

Dank u wel.