Gerrit den Hartog stelt zich voor:

Gerrit den Hartog
Gerrit den Hartog

Sinds enige maanden mag ik deel uitmaken van het Amusementsorkest en dat bevalt uitstekend. De ‘ontgroeningsperiode’ was bijzonder met een BBQ, rij van optredens in de omgeving van Bennekom en een rommelmarkt te Ede. De aanvankelijke vrees, dat ik wellicht te oud (72)  zou zijn voor het orkest, werd bij het eerste contact met verve ontkracht en zo kon een verdere stap worden gezet naar de repetitieruimte voor een nadere kennismaking.

Het was overigens niet toevallig dat ik bij RAC aanklopte, omdat de aanwezigheid van amusementsorkest met gekozen opzet, repertoire en doelstelling mij enorm aansprak. Bovendien had ik al enige muzikale geur opgesnoven van RAC door de optredens van het B-orkest tijdens de drieluikavonden. De afstand Stroe (woonplaats) Bennekom is ook prima te doen en zo nodig kan er voor een hobby altijd wat meer.

Voor mijn komst naar RAC geldt zeker het gezegde ‘de tijd heeft stilgestaan’, want op zeer jonge leeftijd was mijn eerste instrument een accordeon (Weltmeister) en daar heb ik veel plezier aan beleefd. Zeker als broekie als ik werd uitgenodigd om een bijeenkomst muzikaal te “omlijsten”. Door allerlei omstandigheden zijn de accordeongeluiden jammer genoeg in de loop der jaren verstomd. Echter begin 2015 werd in Stroe een gelegenheidsshantykoor bijeen gezocht en men zocht inwoners met een accordeon. Al snel kwam men bij mij. En wat doe je dan? Je neemt de uitdaging aan en moet er vol tegenaan op weg naar eenwording met je ‘nieuwe’ instrument! En zo kwam er weer een accordeon in huize Den Hartog en dwaalde de gedachten uiteraard af naar de tijd dat je als jochie zo’n kleurrijk instrument bezat. De behoefte om meer te doen met het instrument werd sterker, maar dan nu vooral samen. Ik ben dolblij met mij huidige accordeon en beleef er weer veel genoegen aan. Dit plezier heeft geleid tot contact met RAC en daarmee is de cirkel rond.

Uiteraard zou de (her)nieuwde kennismaking een stuk moeilijker zijn geweest, ware het niet, dat ik altijd bezig ben geweest met toetsinstrumenten, een keyboard en een Johannes 245 orgel met apart pijporgelfront. Daarnaast vond ik het lid zijn van koren, zoals Popkoor Luidkees Barneveld een prettige uitlaatklep.

Voor het overige geniet ik sinds 2003 van mijn (vervroegd) pensioen, na een werkzaam leven als manager automatisering productiecentrum Interpay, vestiging Leusden. Ik ben gehuwd met Lien en we hebben drie zonen en vier kleinkinderen. We wonen vanaf 1978 in Stroe.

Mijn verwachting is, dat ik bij RAC een geweldige leuke (leerzame)muzikale tijd tegemoet ga en ik hoop daarmee met het orkest nog meer te kunnen bijdragen aan het muzikale plezier van anderen.

Groeten en tot ziens,
Gerrit den Hartog